maanantai 29. syyskuuta 2014

Ei tälle oo otsikkoo.

Hmm. Mul oli kauhee mont juttuu mist piti kirjottaa ja pohtii. Enää e muist puoliakaa... Hups. Noh yritän jotenki ny joitai ees, toivottavast o ees jotenki sillee et saa selkoo. 

Alotetaa vaikkapa ihmisarvost. Mikä määrittää sen millane sä oot, mikä sä oot, onko sulla mitää arvoo. Kuka sä oot, mitä oot saavuttanu ja ennen kaikkee kuinka vauras sä oot. Rahallisesti siis. Must ainaki tuntuu et noi määrittää häiritsevän paljo sitä kuka o niisanotusti "arvokas", kuka taas ei oo. "Ai oot vaa peruskoulun käyny, oot sen ikänen et sun pitäs olla töis tai josai korkeakoulus", "sossupummi","siis ooks oikeesti keskeyttäny kaik muut mitä oot opiskellu", "mitäs hölmöö nyt ootte tehny ?" ja tohen ku vastasin käyneeni koulus, sain vastaukseks hyvinki hämmentynee ilmee ja toteamukse, että "eihän se oo hölmöö". No, niinpä, ei mustakaa, mut miks oletetaa et e oo tehny mitää muuta ku typetyyksii tai sit en yhtää mitää. Ja sit on nää narkkarit sun muut pilleristit, rosvot ynnä muut. Laitetaa niil kovemmat rangaistukset ja mahdollisimma paljo muita ongelmia sen huume-/pilleriongelman lisäks viel ja muistetaa tottakai määrätä sille masennuksee ja ahdistuneisuutee vähä lisää pillereitä, sehän auttaa niitä, sensijaa et niil tarjottais jotai mikä vois oikeesti auttaa siihe et niil vois olla jotai muutaki. Joku työ tai koulutus mitä ne haluu tehdä, hoitooki tarvittaes. Tosin seki tarvii siit omast päästä lähtee, eihä kaikki välttämättä ees haluu elämältää mitää muuta ku sen et joka päivästä puuttuu muutama tunti sentakii et saa pään sekasi, right ? Kukin tavallaan, mut elämä o toisaalta valintoja täynnä ja lähes jokase niistä kukin tekee iha ite.

Alkoholi. Mulla on taas aika ristiriitane suhde siihe. Oon ollu jonkuaikaa jo sillee et en hirveesti oo juonu. Ei oo tehny mielikää. Noh välillä tekee. Aika paljoki, mut yleensä se o menny ohi ja sit o taas iha hyvä olla sillee et olipas hyvä etten juanu, ei menny rahaa hirveesti ja seuraavanaki päivän jakso tehä jotai. Täl hetkel tekis iha hirveest taas miel juoda mut eipä ole varaa nii ei sit tuu kauheeta kiusaustakaa lähtee hakemaa sitä juomista. Hmm. Ja sitku tos yks päivä juttelin yhe mu kaveri kans, joka jutteli kaikkee esim et ne ei pahemmi riitel sen poikaystävän kans, enite vaa silloku o kännis ja siit sit vähä kaikelaist. Tajusin sii samal et enhä mäkää hirveesti riitele enkä haluukkaa riidel ku oon selvä, kännis sen aiheen saa lähes mistä vaa ja tottakai siit sit tarvii avautuuki koska itsevarmuus o korkeemmal... Huooooh emmäätiiä. 

Muuten hyvä olo, hih x) lähenpä tästä makoilemaa ja katteleen leffaa, huamena kouluun taas :) Heihei♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti